Urheiluvedonlyönti

Urheiluvedonlyonti Urheiluvedonlyonti

Älä anna kerrointen ja muitten numeroiden hämätä sinua. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä numero tarkoittaa ja miten opit lyömään urheilussa vetoa. Sivustomme ei tarjoa itse urheiluvedonlyöntiä vaan hyvät ohjeet, jotta pääset uhkapeliurallasi alkuun.

Urheiluvedonlyöntiin on lukemattomasti mahdollisuuksia. Erittäin suosittuja vedonlyöntikohteita ovat hevosurheilu, eli ravit, jääkiekko, jalkapallo ja moottoriurheilu, pääasiassa formulat ja ralli. Tämän lisäksi useimmista muistakin lajeista voi lyödä vetoa, mutta keskitymme jutussamme suosituimpiin. Kuvassa esiintyvää olympiahiihdosta olisi voinut myös lyödä vetoa.

Mitä on urheiluvedonlyönti

Idea on yksinkertainen. Arvioit, kumpi joukkue tai kuka urheilijoista (tai hevosista) voittaa kisan ja lyöt voittajan puolesta vetoa. Laitat siis rahaa tiskille, kerrot suosikkisi ja kassavirkailija vaihtaa rahasi vedonlyöntitositteeseen, jossa näkyy valintasi.

Tämän jälkeen seuraat kisaa ja lopputulos ratkaisee, osuiko arvauksesi oikein. Jos arvasit oikein, viet tositteesi kassaneidille takaisin ja tämä vaihtaa sen rahaksi.

Rahamäärän ratkaisee kerroin. Kerroin on vedonvälittäjän asettama arvio sille, kuinka suuri todennäköisyys kilpailijalla tai joukkueella on voittaa. Tarkemmin sanottuna, vedonvälittäjä arvioi sitä, moniko vedonlyöjä veikkaa suosikkia, jotta se voi maksaa voittajille siten, että välittäjälle itselleen jää pelistä marginaali tuotoksi.

Kerroin kuvataan sportsbookeissa kahden desimaaleilla. Esimerkiksi SM-liigassa ottelu Kärpät vastaa Ilves voidaan merkata näin: Kärpät 1,60 Ilves 5,50 ja tasapelistä 4,30. Jos lyöt kympin vetoa, että Kärpät voittaa, saat takaisin 16 euroa, jos Kärpät häviää, menetät panoksesi. Mikäli lyöt vetoa Ilveksen puolesta ja joukkue voittaa – saat 55 euroa! Samoin tasapelistä saat 43 euroa. Voit siis laskea mahdollisen voiton näin: panos X kerroin = voitto.

Urheiluvedonlyönnin hienous tulee siitä, että aina ei tapahdu odotetusti: pelaaja voi loukkaantua, hevonen alkaa laukata ja diskataan, auton vaihdelaatikko pettää. Tällöin peli saa odottamattoman käänteen ja se joka osaa tämän aavistaa, rikastuu. Vedonlyöjällä pitää siis olla hyvä tietämys pelistä, jota tämä seuraa. On hyödyllistä tietää mahdollisimman paljon tietoja pelistä ennen kilpaa. Jos satut tietämään, että lentopallojoukkueen paras syöttäjä kompastui suihkussa juuri ennen matsia – tiedät enemmän kuin vedonvälittäjä ja tällöin voit voittaa niin sanotulla sisäpiiritiedolla. Sinusta voi tulla seuraava vedonlyömisen kuningas.

Urheilulajit ja vedonlyönti

Useimmilla vedonlyöjille ei ole tietenkään kristallipalloa, josta he näkisivät tulevaisuuteen. Siksi monet ahkerat vedonlyöjät tutkivat tiiviisti mennyttä. Moni perehtyy tilastoihin ja taulukkoihin, joista näkee pelaajien aikaisemmat menestykset ja tappiot. Jos vaikka formuloissa tietää että Rosberg on aina nopea Monacossa, myös tänä vuonna todennäköisesti menestys on hyvä. Se siis perustuu myös paljon todennäköisyyksien laskentaan. Vedonlyöjät käyttävät apunaan myös erilaisia laskimia, joilla oma arvio voiton todennäköisyydestä verrataan voittokertoimeen ja päätetään, kannattaako lyödä vetoa.

Varma, tavallinen vedonlyöjä tyytyy veikkaamaan suosikkia, mutta tällöin kerroin on aina pieni. Miksi? Suosikin kerroin on pieni juuri sen takia, että suurin osa vedonlyöjistä laittaa rahansa tälle. Sen takia huonoimmalla hevosella on korkein kerroin, että kukaan ei usko sen voittavan. Jos ihmeen kaupalla voitto tulee, tämän vedon lyönyt voittaa moninkertaisesti.

Vetoja voi lyödä myös peräkkäin. Sitä voidaan kutsua mm. pitkävedoksi. Tällöin koitat arvioida esimerkiksi monen peräkkäisen jääkiekko-ottelun tulosta. Jos jokainen arvauksesi osuu oikein, voitat enemmän kuin yksittäisellä matsilla, mutta jos arvaus menee jossain kohdin pieleen, vedonlyöntitosite on hyödytön.

Helpoiten vedonlyöminen onnistuu nykyään netissä ja lisäksi sivustot tarjoavat paljon muutakin hyödyllistä tietoa. Lue myös urheilulajeista, joista olemme kirjoittaneet: